Arco van
Houwelingen

Vertrouwen.

Werken vanuit vertrouwen. Mensen hebben behoefte aan vertrouwen en willen graag te vertrouwen zijn. Vertrouwen als basisbehoefte in de omgang met elkaar. Vertrouwen geeft ruimte. Vertrouwen zorgt voor verbinding en vertrouwen doet groeien. Onderwijsteams waar het onderlinge vertrouwen groot is zijn in staat tot een samenwerking te komen waar het leren van elkaar een diepere dimensie krijgt. Het leren van en met elkaar als voorwaarde voor het leren van leerlingen.

Ik ben Arco van Houwelingen. Vader, echtgenoot, vriend en gepassioneerd voor het leren op alle lagen van de schoolorganisatie. Vertrouwen is een van mijn belangrijkste kernwaarden wat mij drijft in wie ik ben als mens en professional. Vertrouwen als voorwaarde voor leren en ontwikkelen.

Ik ben ruim 22 jaar werkzaam in het onderwijs. Gestart als leerkracht in de bovenbouw en vanuit het vertrouwen van mijn leider mij verder ontwikkeld tot directeur primair onderwijs. Ik heb op directieniveau gewerkt in verschillende rollen: locatiedirecteur, meer schools directeur, interim-directeur en clusterdirecteur. Waar ik kom, werk ik samen vanuit vertrouwen om te kunnen komen tot verbinding en resultaat.

Ik ben een expert op het gebied van leiderschap & organisatieontwikkeling. Ik kan strategisch denken en doelgericht aan de slag te gaan met een opdracht. Mijn kracht is werken vanuit vertrouwen en professionals meenemen in ontwikkeling. Ik heb ruime ervaring met leiderschap, ver- en nieuwbouwtrajecten en IKC-ontwikkeling. In mijn onderwijs carrière heb ik meerdere interim-opdrachten vervuld en leidinggegeven aan diverse verander- en implementatietrajecten. Ik heb ruime kennis van kinderopvang en ben in staat die te verbinden aan onderwijs ten einde te komen tot een doorgaande lijn 0 – 13. Momenteel studeer ik af op de universitaire master Bedrijfskunde bij Tias.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en ben ik op de racefiets te vinden. Dit laatste doe ik graag met een vaste groep vrienden. Ik houd van gezelligheid en geniet van een goed gesprek met vrienden.

Inzetbaarheid:

  • (interim) directie
  • Kwaliteitszorg
  • Coaching & Traineeship (startende) directeuren
  • Organisatieontwikkeling
  • School- en jaarplan begeleiding
  • IKC-ontwikkeling
  • Ver- en nieuwbouw trajecten
  • Bedrijfskunde

06 53250185
arco@vertaonderwijsadvies.nl

Plan een
adviesgesprek in

In een vrijblijvende sessie
van 45 min denken we al met je mee.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kunnen we je helpen? Stuur ons een berichtje!