Christianne
Pronk

Groei begint bij de wortels

Het onderwijs in Nederland heeft te maken grote uitdagingen. Dit vraagt veel van de professional en de organisatie. Hoe blijf je staande, werk je vanuit passie en groei je in je vak?

Ik gebruik graag het beeld van een boom. Je ziet de stam, de kruin, de bloesem en de vruchten. Wat je niet ziet zijn de jaarringen, die een spiegel zijn van het verleden. Onder de grond zit een groot netwerk van wortels. Een netwerk dat voeding zoekt en communiceert met de wortels van andere bomen. Hoe dieper de wortels en steviger de stam, des te beter is de boom bestand tegen de weersinvloeden en de wisseling van de seizoenen. Hoe gezonder de boom hoe meer vruchten.

Voor mij zit de essentie van duurzame ontwikkeling en verandering van jou als professional en de schoolorganisatie in het verdiepen van de wortels en steviger maken van de stam. Dit is een proces dat vraagt om tijd en lef, te vertragen en te onderzoeken. Durven kijken naar wat er onder de oppervlakte zit en van hieruit te groeien. Een weg van bewustwording, bezieling en beweging.

Mijn naam is Christianne Pronk. Ik ben getrouwd, moeder van drie dochters en al meer dan 25 jaar werkzaam binnen het onderwijs. Ik heb gewerkt op verschillende scholen, waaronder sbo en so en in verschillende rollen en functies; leerkracht, intern begeleider, ambulant dienstverlener, coordinator voorschool, bouwcoördinator en MT lid. Mijn brede ervaring en expertise ligt op het gebied van (kwaliteits)zorg en passend onderwijs. Mijn expertise als specialist jonge kind richt zich op de ontwikkeling van het jonge kind, doorgaande lijn en het bieden van een passend aanbod, zowel in de onderbouw als op voorschoolse groepen. Ik heb ruime ervaring in het coachen van onderwijsprofessionals en het werken met teams. Daarnaast ben ik supervisor in opleiding. 

Kenmerkend voor mijn manier van werken is dat ik vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie kijk. Mijn kracht is om samen met jou te zoeken naar mogelijkheden en aan te sluiten, daar waar de eerste stap tot verandering zit. Ik luister, heb oog voor de onderstroom en stem af op dat wat er is. Kritische vragen ga ik niet uit de weg, als ze helpen om te komen tot de kern. Ik zie de grote lijnen, onderzoek verbanden en verlies belangrijke details niet uit het oog. Daarnaast ben ik creatief, proactief en procesgericht, zonder het doel uit het oog te verliezen. Van hieruit maak ik samen met jou de vertaalslag naar de praktijk.

Energie krijg ik van reizen en een goed gesprek. Ik lees graag en kom in een flow als ik schilder. Mijn hoofd leeg maken doe ik als ik wandel samen met mijn hond Meis.

Inzetbaarheid:

  • Coaching
  • Supervisie (i.o.)
  • Intervisie
  • Jonge kind specialist
  • Team en ontwikkeltrajecten
  • Interim IB
  • Vraagstukken passend onderwijs

06 45997360
christianne@vertaonderwijsadvies.nl

Plan een
adviesgesprek in

In een vrijblijvende sessie
van 45 min denken we al met je mee.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kunnen we je helpen? Stuur ons een berichtje!