Popke
Hooghiemstra

Onderweg…

We zijn allemaal onderweg. Als schoolorganisatie, maar ook als mens. Op weg naar ontwikkeling en groei. Vaak loopt dat op rolletjes en zijn er in de school mooie ontwikkelingen zichtbaar, de sfeer is goed en je hebt de wind in de rug.

Helaas is dat niet altijd de realiteit. Als onderwijsorganisatie kun je te maken krijgen met tegenwind en stagnatie. Door ziekte, persoonlijke omstandigheden, tegenvallende resultaten of onduidelijk beleid kun je als school vastlopen. Zaken lopen dan stroef; alles kost moeite en binnen no-time staan de seinen op rood en gaat de rem erop.

Dan is het fijn als er hulp ingeschakeld kan worden. Mogelijk om de boel over te nemen en orde op zaken te stellen. Maar soms is het beter om mee te kijken, naar waar de schoen wringt. Even meedenken over de ingezette koers. Is de route duidelijk voor iedereen? Liggen er obstakels op de weg? Of is er iets te repareren?

Vaak wordt bij problemen deze analyse fase overgeslagen en te snel gekozen voor een quick-fix oplossing. Maar dat neemt meestal de oorzaak niet weg. Daarvoor moet er in de basis wat hersteld worden. Dat vereist openheid en kwetsbaarheid. In mijn aanpak ben ik niet voor pleisters plakken of duct-tape methode. Dat doet geen recht aan het probleem.

Ik geloof erin dat je soms beter de weg kan vragen, dan verder te verdwalen.

Mijn naam is Popke Hooghiemstra. Ik sta jullie graag bij als er problemen zijn op het gebied van ib, zorg of kwaliteit. Bij mij is dat in vertrouwde handen. Als je met mij aan het werk gaat, zul je merken dat ik eerst goed luister naar jullie verhaal. Ik stel daarbij veel analytische vragen, om helder te krijgen waar de schoen wringt of wat er nodig is. Dat vind ik belangrijk, omdat elke situatie een andere context heeft. Ik hecht waarde aan een persoonlijke benadering en goede afstemming. Vervolgens deel ik mijn kennis en ervaring om te komen tot een goed vervolg. Dat kan onder mijn begeleiding, maar uiteraard kan ik er ook zelf mee aan de slag gaan in een interim constructie.

Ik ben een expert op het gebied van basiskwaliteit en zorg. Heb je op dat vlak iemand nodig die hier vanuit een inhoudelijke, kwalitatieve benadering en met menselijke maat aan de slag kan? Juiste afstemming, betrouwbaarheid en realisme zijn mijn uitgangspunten. Vanuit mijn 25 jaar ervaring met kwaliteit en zorg binnen Passend onderwijs is geen vraagstuk me te gek.

Ik ben getrouwd en vader van vier kinderen. Je kunt mij in de zomer regelmatig vinden tijdens een fietstochtje op mijn racefiets over de Veluwe. Naast mijn bed ligt regelmatig een halve meter boeken, die ik door elkaar lees! Energie krijg ik van een goed gesprek met diepgang.

 

Inzetbaarheid:

  • IB traineeship
  • Kwaliteitszorg
  • Audits
  • Leerkracht coach
  • Casuistiek Passend Onderwijs
  • Zorgstructuur
  • Contextuele benadering
  • Interim IB

06 12819586
popke@vertaonderwijsadvies.nl

Plan een
adviesgesprek in

In een vrijblijvende sessie
van 45 min denken we al met je mee.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kunnen we je helpen? Stuur ons een berichtje!