De menselijke kant van leiding geven maakt het verschil voor de professional

30 augustus 2023

coaching, directeur, leiding geven, reflectie, starter

Als collega’s speciaal voor jou komen

Begin juli 2023 nam ik afscheid bij mijn vorige werkgever. Voor mij was er een afscheidsreceptie georganiseerd. Ik heb aan een aantal teams leiding mogen geven waar ik een speciale band met mensen heb opgebouwd. Ik besefte hoe bijzonder het is als mensen speciaal voor jou komen. Een oud-collega was speciaal naar mijn afscheidsreceptie gekomen. Op enig moment kwamen we in gesprek. “Arco”:, zei ze: “Ik ben je enorm dankbaar dat ik jou in mijn professionele carrière ben tegenkomen. Je bent belangrijk voor me geweest en die waarde voel ik nu nog steeds.” Ik schrok aanvankelijk van haar woorden, iemand die dat zo expliciet vanuit het niets uitspreekt. Maar de woorden bleven bij me hangen. Het besef drong door dat je als leidinggevende veel impact hebt op de ontwikkeling van medewerkers.

Jij bent belangrijk geweest voor mij en die waarde voel ik nog steeds!

Leidinggeven is mensenwerk

Als schoolleider heb je een bepaalde verantwoordelijkheid en rol, maar je bent bovenal mens. Elke schoolleider is een mens van vlees en bloed, en geeft leiding aan mensen van vlees en bloed.Dat is iets waar ik mij altijd bewust van ben. In het onderwijs kunnen we heel erg druk zijn met taken, opdrachten, systemen, todo-lijstjes en nog heel veel meer. Goede leiders zijn naast taakgericht, vooral ook mensgericht. Ze hebben oog voor en zien de mens achter de professional. Ze kijken naar de sterke punten van professionals en weten die aan te boren en te benutten. Het benutten van menselijk potentieel zorgt voor meer energie, intrinsieke motivatie en meer plezier in het werk.

De mens zien in de kleine dingen

Als je als leider ergens nieuw start, krijg je te maken met een team van mensen. Ik zet altijd de menselijke kant van mijn leidinggeven bewust in. Voor mij zit dat in kleine dingen. Aan het begin van de dag even een rondje langs alle collega’s en ze goedemorgen wensen. Een collega die na schooltijd binnenloopt voor een vraag, eerst zelf een vraag stellen:

  • Hoe was je dag voor de klas?
  • Waar kijk je blij op terug deze week?
  • Wat was je geluksmomentje vandaag?
  • Wat neem je mee naar volgende week?

Kleine en eenvoudige vragen of acties, maar ze worden gewaardeerd. Het zijn vragen die ruimte geven, vertrouwen uitstralen en leid tot verbinding tussen medewerker en schoolleider.

Een kaartje als dank

Na ze zomervakantie lag er een kaartje met een foto op de deurmat, van de oud-collega. In het gesprekje op mijn afscheidsreceptie hadden we het over onze eerste samenwerking. Ze vond onlangs een foto uit die tijd. ,,Die stuur ik je nog wel op, want die ben ik vergeten mee te nemen”, zei ze. Daar was de foto dan met nog een kaartje met een succeswens voor mijn nieuwe uitdaging. Ze had daad bij woord gevoegd en was haar belofte niet vergeten. Als leidinggevende ben je van waarde en heb je impact op mensen! Zoveel werd mij wel duidelijk in dit gesprekje. Met de menselijke kant maak je het verschil als leider!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋 Hoe kunnen we je helpen? Stuur ons een berichtje!